Gestió cultural

 

 

TRACALICS S.L. és una empresa de gestió i management cultural que ofereix als seus clients un ventall de serveis dins el marc de la cultura, l’art, l’edició d’obres literàries i els espais de treball, difusió  i expositius.

presentacio5Aquests serveis són: formació, coaching i representació per artistes, espais de treball, espais expositius, coworking, workshops, gestió de xarxes socials, community manager, gestió i disseny de projectes, publicacions, catalogació del patrimoni, captació de recursos i exposicions.

Desenvolupem iniciatives dins el marc de la Responsabilitat social corporativa

Treballem en coworking amb professionals de prestigi de les quatre Illes Balears, i amb artistes i escriptors nacionals i internacionals

Alguns dels projectes desenvolupats són:

[esp@ifleming]* espai cultural

esp@ifleming (1)L’espai, disposa de 185 metres quadrats dividits en quatre espais principals: un hall; accés i sala d’exposicions per a fins trenta obres de mitjana grandària – o més i si és obra petita – dotat amb rails, vitrines i tiges per a les exposicions; sala de reunions per a fins a quinze persones o tallers i conferències fins a vint i cinc, amb pissarra i projectors; una petita cuina amb cafetera

La sala de reunions es lloga independentment per a tallers, classes o activitats de qualsevol tipus, així com es cedeix de forma gratuïta per a aquelles activitats culturals que ho hagin de menester

En aquests moments de crisi, quan més de la meitat dels/les professionals de la cultura passen per moments difícils, quan la crisi econòmica i social ha disparat l’atur i artistes, músics/ques, actors/rius, formadors/es i gestors/es culturals ho tenim més difícil que mai, [esp@ifleming]* cedeix de forma gratuïta les seves instal·lacions a tots aquells que ho hagin de menester, i vulguin sortir de ca seva per a engegar un projecte de futur o simplement fer networking i relacionar-se per aconseguir un treball o desenvolupar un projecte. Igualment es cedeix l’espai de forma gratuïta a les associacions culturals o professionals per a les seves activitats, tot respectant un calendari establert

Vos convidem a tots/es a visitar el nostre/vostre espai, a on vos convidarem a un cafè i vos ajudarem en tot allò que estigui a les nostres mans

Finis Africae – Llibres prohibits

 

presentacio2

Prestam serveis editorials. Tenim en cartera la reedició d’una sèrie de catàlegs, així com alguns altres  llibres de diferents temàtiques

“L’estrella dels vents” de Iolanda Bonet. Llibre il·luminat per Gabriel Lisowski

estrella-vents
Portada de “L’estrella dels vents” Iolanda Bonet

Sinopsi:

“En una època en què la gent es perdia quan viatjava per manca d’informació en els mapes, Jafudà Cresques treballava al taller del seu pare. Junts varen crear el més valuós atles de la història en un bellíssim pergamí fidel a la realitat, amb dibuixos i informacions importantíssimes que varen canviar el rumb de la civilització. Però, per fer-lo, el jove va haver de passar moltes aventures que s’expliquen en aquest llibre. Una vida intensa, la rosa dels vents, tractes amb el rei, amors i desventures se citen a les pàgines de L’estrella dels vents, un llibre per descobrir, aprendre i gaudir”

estrella-vents

Un llibre de Iolanda Bonet, escriptora eivissenca amb més trenta títols publicats i una llarga experiència com escriptora de contes i poeta.

Iolanda Bonet i Marí neix a la ciutat d’Eivissa l’any 1955. La seva infantesa transcorre entre la casa pagesa dels avis, el mar, la llibreria familiar i una Eivissa gairebé desapareguda en l’actualitat, tot en un còctel que influirà decisivament en la seua obra. La major part del temps el passa jugant al carrer o llegint llibres del negoci familiar, d’on recorda afectuosament que podia escollir qualsevol dels llibres sense tenir en compte el tema ni l’edat al que anaven destinats. “El mateix dia podia llegir “tebeos”, revistes i capficar-me en la lectura de L’homenet dels gansos, de Jakob Wasserman, el primer llibre no infantil que record haver llegit” –comenta– en una època on qualsevol publicació havia de passar per la censura”.

Escrivia en un ambient intimista i reservat i no va ser fins al 1989 en què va guanyar el Premi de la Nit de Sant Joan que va publicar el primer llibre, Cançoniues, recull de cançons curtes realitzat amb els seus alumnes de només cinc anys. Després d’aquest es va decidir a publicar-ne d’altres, sempre compaginant estils i nivells. El següent, Es peixet des riu verd, amb il·lustracions pròpies i de V. Ferrer, primer llibre infantil publicat a l’illa d’Eivissa amb colors i format per a nens, va donar peu a la col·lecció. A aquest va seguirSa ploguda de granotes i altres contes, del qual es va enregistrar el conte “Sa goleta gegantesca” en el CD Vuit unces de contes (1999) amb altres escriptors i escriptores de les Illes.

Amb Contarelles a la llum de la nit va obtenir el Premi de Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa 1996. L’entrada en la literatura d’adults fou amb el relat Ray Bradbury, guió per a un curtmetratge mut, i amb Ombres i miralls, 1r Premi de relat Joan Castelló Guasch, on narra la història d’una saga de dones entre les quals s’hi compten pageses, punkies, yuppies, etc.

Mentre treballava de mestra a l’illa d’Eivissa, combinava la feina amb la de dependenta d’una argenteria on li permetien manifestar la seva inquietud artesana: dissenyava joies, folrava capses d’estany, feia macramé o pintava figures de ceràmica, sempre sense abandonar l’escriptura que durant aquella època dedicava especialment als seus alumnes. La seva vena artesana i artística es manifesta també en conferències i cursos relacionats amb l’art (“La imatge i la paraula: escriptors que pinten, pintors que escriuen”, “El treball de les dones a través de l’art”) o la fotografia (textos per a l’exposició fotogràfica Entre dues terres d’Alejandro Marí Escalera). Quan l’economia editorial ho permet inclou en els seus llibres adhesius (Es fameliar, feina o menjar, del que també va realitzar les il·lustracions), escenaris, titelles, caretes (Es gegant des Vedrà) i altres activitats manipulables per a infants. Algunes de les seues obres han merescut ser publicades per la Conselleria d’Educació.

Crítica amb la societat on viu, Un senyor molt vell amb un cotxe molt vell disfressa problemes ecològics. En El meu mestre és una màquina substitueix els professors per ordinadors en una divertida paròdia.

Sempre amb ànsies d’innovar va crear 6plau, que es considera la primera novel·la-guia existent, on una història en la que les protagonistes superen una gimcana s’entrellaça amb una guia turística autèntica inclosa dins l’argument per provocar la participació dels personatges. Aventures embolicades, una novel·la curta de l’estil “Tria la teva pròpia aventura”, es va vendre a benefici de les festes de Santa Gertrudis, on els lectors dins les pàgines trobaven un val per 1€ que podien bescanviar a la botiga de queviures del poble. De vegades els seus contes han servit tant per incloure’s en els programes de les festes del poble com per inaugurar una mostra de narració oral. La bruixa Maruixa i la meiga Leiga es va regalar a tots els nens i nenes en edat escolar del municipi. Una de les seues grans preocupacions és que la transmissió dels contes populars arribi als infants, principalment als de la seva illa, fet que va aprofitar l’Espai Cultural Can Ventosa per muntar una exposició sobre els personatges tradicionals a partir dels seus llibres i les seves imatges. És per això que n’ha fet adaptacions amb il·lustracions atractives en formats agradables a la vista dels més petits i és fàcil que els inclogui en les pròpies produccions (Contarelles a la llum de la nit, Es fameliar, feina o menjar, Es gegant des Vedrà…). Les seues obres són sovint representades per grups de teatre (Ombres i mirallspel grup T’Eiviss), musicals (Rondalles des Barruguet, pel Conservatori Oficial de Música) i a les escoles i festes de la terra. Actualment, el grup musical “Projecte Mut” (Ressonadors) ha musicat algunes dels seus poemes.

Bonet combina la seva activitat literària amb altres com la de contacontes, tasca que la satisfà perquè aprèn dels infants tant o més que dels adults; coordina un club de lectura infantil i un d’adults des de fa més de sis anys, col·labora amb ONGs (GEN-GOB, Greenpeace, Fons Pitiús de Cooperació, AIBA d’adopcions), escriu articles al Diario de Ibiza i altres diaris i revistes, entre elles la Revista Juvenil Esquitx, és membre d’associacions pedagògiques (APREP), imparteix cursos i tallers (Som poetes, Com escriure contes, Pintar amb paraules). Amb Currículum de desbarats, conte publicat dinsVint-i-cinc i dos contes amb altres escriptors de les Illes Balears (Ramon Bassa, Rosa Mª Colom, Gabriel Janer Manila, Ponç Pons…), es recolliren fons per construir una escola de formació professional al Perú. Va participar en el llibre homenatge a Joan Alcover i a F. Borja Moll amb el conte El planeta d’Iràs i no tornaràs.

El seu poema “Ardent metall, la finestra de la cel·la” es va publicar en el llibre Dance the guns to silence. 100 poems to Ken Saro Wiwa, un dels cent poemes escollits entre tot el món, entre els autors dels quals figuren Montserrat Abelló i Yael Langella. El seu llibre2… o morir sens ser vista és poesia viscuda per una noia imaginària que ha vengut del desert i a través dels seus versos transmet les seues inquietuds. No debades la multiculturalitat i l’amor a la pròpia llengua esdevenen una part important en el seu quefer diari en la tasca d’assessora del Servei d’Ensenyament del Català, amb el professorat d’acollida de nouvinguts i de mediadora cultural. La seva inquietud per viatjar i conèixer altres cultures és manifesta sovint en les seues creacions.

És col·laboradora de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. Realitza presentacions de llibres. Organitza i assisteix a congressos i simposis a més de participar amb articles per a revistes pedagògiques (“Però…saben llegir?”, “No en sabem prou”, “Què faria un infant d’incorporació tardana amb un barangandao”, “Indiana Jones i els nouvinguts a l’ESO”) i per a les d’entreteniment com la Revista Juvenil Esquitx. Com a vocal de l’AELC per les Illes Balears, ha coordinat i organitzat activitats literàries i s’ha ocupat de qüestions literàries que afecten als escriptors. Com a psicopedagoga ha realitzat reculls poèticsPoètica Pau de poemes pel dia de la pau i no violència, Poètiques dones per celebrar el dia de la Dona Treballadora i Poètica Intercultural sobre poemes derivats de l’emigració i cultures llunyanes, on han participat els principals poetes de la literatura catalana actual.

Escriu diàriament, considera l’escriptura com un treball professional i no com una afició. “Escric per pura passió”, va dir en una entrevista i pensa mantenir-la anys i més anys.

De la pàgina de la AELC

Il·luminat per Gabriel Lisowski

Ressenya a Diari de Mallorca, Dimecres 2 de desembre de 2015. Sociedad y Cultura. Pag. 54

Edita: Finis Africae

ISBN: 978-84-944622-0-7

Primera edició. Novembre 2015

El llibre consta de 44 pàgines, amb 22 il·lustracions a color.

Preu de venda al públic. 15€

El pots demanar escrivint a:

tracalics@gmail.com

 

Vàrem treballar en la financiació, distribució i management de la biografia de Guillem Timoner Timoner en persona. Una vida en pista mitjançat una societat instrumental creada per aquest treball Una vida en pista CB.

Tenim en cartera la reedició d’una sèrie de catàlegs, llibres i l’edició d’una nova  biografia infantil de Yehuda Cresques, així com diversos  llibres de diferents temàtiques

 

 

1604856_259921404173635_1077422084_n

 

Exposicions i comissariats

Organitzem exposicions tant a espaifleming esp@iart com a qualsevol altre indret. Les dues exposicions que tenim actualment muntades i disposnibles són: Density of thime. del fotògraf polonès Maciej Zápior.  Fotografies solarigràfiques fetes a Mallorca. Es tracta de la primera vegada que aquesta novedosa tècnica fotogràfica s’exposa a Mallorca.

 

1184750_10202861102836288_7811550_n

Maciej Zápior a esp@iart

Altre món, submón. del fotògraf argentí, resident a Mallorca, Oscar Pipkin. Una sèrie de 27 fotografies submarines presses al mar de Mallorca. Una visió diferent del fons de la mar amb una perspectiva purament gràfica i un enfocament estètic i artístic diferent. L’exposició itinerarà al larg d’aquest any. La primera exposició s’ha fet a la Sala d’Art de l’Hotel Can Bonico del 17 de maig al 8 de juny

 

uhSubmarina 006

Foto Oscar Pipkin

Coworking de la Cultura de les Illes Balears (CowCultIB)

Participam al Coworking de la Cultura de les Illes Balears, amb un conjunt de professionals illencs de la gestió cultural. El CowCultIB és un projecte de treball col·laboratiu basat en col·laborar i compartir des de les xarxes socials i les noves tecnològies creant un espai de treball virtual, i trencant les barreres geogràfiques a les Illes. Dins aquest projecte s’enquadra l’Observatori de la Cultura de les Illes Balears. Art-Xipèlag a on Tracalics n’es un dels impulsors

ARTXIPELAG-LOGO-VECTOR-PRUEBAS-COLOR1-300x160

  El CowCultIB anirà desenvolupant altres projectes d’abast comunitat autònoma a mida que consolidi aquest projecte inicial

Xarxes Socials

Som administradors dels nostres perfils, i també d’altres projectes i o artistes. A títol d’exemples:

 

Horacio Sapere https://www.facebook.com/pages/Horacio-Sapere
Carloandrés https://www.facebook.com/carloandreslopezdelrey

 

Contacte

Ens trobaràs a les Xarxes socials Tracalics S.L.

facebook_2x2twitter

I si ens vols venir a conèixer personalment, estam a:

Plaça Alexander Fleming, 17 07004 Palma

Tel: +34 971917888o mòbil 670 246 326  

tracalics [arrova] gmail.com

 

4 pensaments sobre “Gestió cultural

  1. Teniu algun distribuidor dels vostres llibres a Catalunya Gracies

    1. No en tenim de distribuidor a Catalunya. N’estam cercant

  2. Podeu informar de qui es el vostre distribuidor a Catalunya Gracies

    1. No en tenim de distribuidor a Catalunya. N’estam cercant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *