Pep Tur “Apunts Urbans”

Apunts urbans

L’entorn urbà sempre ha estat un dels principals catalitzadors per a l’obra de Pep Tur (Sant Antoni de Portmany, Eivissa, 1970). Des d’unes inicials sèries de dibuixos centrades en el metro de Barcelona, la ciutat ha esdevingut un entorn natural per a la seva tasca.

Aquests ‘Apunts urbans’ són una passa més en aquest camí, però, al mateix temps, una nova manera d’aproximació. Tota la sèrie està concebuda com a una llibreta d’apunts. Fotografies fetes amb un dispositiu mòbil i editades directament amb ell per a ser impreses finalment sobre paper de quadern, el suport indicat per a aquest concepte d’apunt. Tur ens aproxima als detalls de la ciutat, de moltes ciutats diferents, convertint-les, al mateix temps, en la mateixa. Racons, cantonades, voreres, tapes de clavegueram…, buscant la composició estètica on potser no es pensa que hi pugui ser.

Acompanyen a aquest quadern de notes una sèrie de dibuixos sobre paper ceba nascuts directament de l’experiència fotogràfica i un grup de fotografies també sobre paper ceba que els hi donen el contrapunt conceptual.

Pep Tur ha protagonitzat, com a fotògraf i pintor, diverses exposicions individuals i col·lectives a Eivissa, Palma, Formentera, Barcelona o Milà, entre d’altres indrets. És autor del llibre de fotografia ‘Ibiza, Ibiza’ junt al poeta Julio Herranz (Ses Salines Edicions, 2006) i dels poemaris ‘Retalls en Fa Menor’ (1995) i ‘L’univers de la tempesta’ (2017), aquest acompanyat també d’una sèrie fotogràfica. Des del 2015 és regidor de Cultura i Patrimoni de la ciutat d’Eivissa.

Celebram la poesia

Pel març “Celebram la poesia” Lectura poètica a càrrec de Maria Victòria Secall i els seus amics

“La caverna del Bisonte” Monòleg de Carlos Garrido

CARLOS GARRIDO ENS PROPOSA UN VIATGE A LA INFÀNCIA MISTERIOSA

El músic i escriptor Carlos Garrido ens proposa un viatge fascinant: anar a la recerca dels misteris més profunds de la infància. Serà a través del seu monòleg “La caverna del Bisonte”

En “La caverna del Bisonte”, Carlos Garrido reconstrueix els seus records i experiències, en una ciutat irreal i llunyana. Imatges plenes de força com el recorregut pel pis amb la seva àvia a les fosques, buscant lladres amb un quinqué. O els grans xamfrans com a enormes mandalas que ens sobrevolen. Els malsons del Zoo. Els ninots de joguina… Una visió màgica i tendra de la realitat vista amb els ulls d’un nen. I al mateix temps un exercici d’autoconeixement que és aplicable a l’edat adulta. Perquè a la “caverna del Bisó” tornarem tots en un moment o un altre.

“La caverna del Bisonte” és una narració amb fons i efectes musicals, basada en el seu llibre autobiogràfic: “La estrella fenícia”.

Venda anticipada d’entrades a: escènic o llibreria editorial finis africae, 8 €

Orlando, cinc exercicis poètics

Una proposta visual i poètica del tema Orlando de Virginia Wolf, a càrrec de Horacio Sapere i Maria Victòria Secall

 

Inauguració dissabte 7 de març a les 12.00