Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la seva experiència mentre navega. Les cookies que es classifiquen segons sigui necessari s'emmagatzemen en el seu navegador, ja que són essencials per al funcionament de les característiques bàsiques del lloc web. També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i comprendre com utilitza aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran en el vostre navegador només amb el seu consentiment. També té l'opció d'optar per no rebre aquestes cookies. Però l'exclusió voluntària d'algunes d'aquestes cookies pot afectar la seva experiència de navegació.
Imprescindibles
Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou cookies que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.
No imprescindibles
Aquestes cookies poden no ser particularment necessàries perquè el lloc web funcioni i s'utilitzen específicament per recopilar dades estadístiques sobre l'ús del lloc web i per recopilar dades de l'usuari a través d'anàlisi, anuncis i altres continguts integrats. Activant ens autoritza el seu ús mentre navega per la nostra pàgina web.
En aquest treball el que pretenem és redactar una espècie de manual dinstruccions, un document que permeti a una persona que no ha vist mai unes matances, id
info
En aquest treball el que pretenem és redactar una espècie de manual dinstruccions, un document que permeti a una persona que no ha vist mai unes matances, idò fer-ne unes. Un document completament pràctic on es descriuen i detallen tots els procediments que tenen lloc a unes matances tradicionals, des de com sha danar a cercar el porc a la soll, fins a com es fermen les sobrassades. El que es descriu són unes matances tradicionals mallorquines, especialment del pla i llevant. No obstant això, som conscients que hi ha altres opcions i variants que no quedin recollides en aquest llibre. De fet, fins i tot dins un mateix poble hem observat variacions. El que hem fet ha estat bàsicament recollir els aspectes més habituals i comuns.Comença amb una descripció detallada i minuciosa de lofici de matador (anar a cercar el porc a la soll, sacrificar-lo i desfer-lo).També es fa un inventari complet de tot el material necessari i de la preparació prèvia al dia de les matances. Es classifiquen les distintes parts del porc segons el seu ús posterior. Sexplica pas a pas lelaboració dels principals embotits (sobrassada, camaiot i botifarró); així mateix sen dóna la recepta daltres com el fuet, xoriç, paté, etc. Es tracta lobtenció, conservació i posterior ús del saïm i els ossos, i es fa un llistat de les poques parts del porc que no saprofiten (rebuig). Finalment sacaba amb una referència al berenar i al sopar típics de matances, així com a la festa que lacompanya. Tot descrit amb detall suficient perquè qualsevol persona no entesa ho pugui dur a terme. També sha de dir que hem intentat al màxim utilitzar la terminologia popular i tradicional amb cada un dels aspectes que es descriuen. Per facilitar la comprensió terminològica, el llibre incorpora un glossari al final.
La nit de la literatura Literanit és un festival multidisciplinari centrat en la literatura i tots els seus vessants. Promogut des del… Continue reading Literanit 2023