Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la seva experiència mentre navega. Les cookies que es classifiquen segons sigui necessari s'emmagatzemen en el seu navegador, ja que són essencials per al funcionament de les característiques bàsiques del lloc web. També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i comprendre com utilitza aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran en el vostre navegador només amb el seu consentiment. També té l'opció d'optar per no rebre aquestes cookies. Però l'exclusió voluntària d'algunes d'aquestes cookies pot afectar la seva experiència de navegació.
Imprescindibles
Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou cookies que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.
No imprescindibles
Aquestes cookies poden no ser particularment necessàries perquè el lloc web funcioni i s'utilitzen específicament per recopilar dades estadístiques sobre l'ús del lloc web i per recopilar dades de l'usuari a través d'anàlisi, anuncis i altres continguts integrats. Activant ens autoritza el seu ús mentre navega per la nostra pàgina web.
La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.Ma
info
La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.Mallorca, dins la Mediterrània, és un cas privilegiat pel seu rerefons històric: d'una banda, políticament, va ser un regne independent i de l'altra, culturalment, va pertànyer i pertany al context de la cultura catalana, una de les primeres d'Europa per la seva aportació durant la Baixa Edat Mitjana i el Renaixement, a la cultura del gust: Sent Soví, Mestre Robert, Arnau de Vilanova, els Borja..., sense oblidar Ramon Llull, mallorquí universal que també parla de les coses de menjar. Aquesta tradició literària es manté a l'illa amb textos del segle XVIII i del segle XIX, i culmina als nostres dies amb una producció força abundant.Aquest és el recull més ampli, compulsat i globalitzador de la cuina mallorquina tradicional, veritable paradigma mediterrani, dels seus productes i tècniques, de la seva història i dels seus costums i festes tradicionals.Ha estat fet, a més, des d'una mirada nova: l'autor no és mallorquí, però la seva mirada a la cuina de l'illa no és la d'un foraster, sinó la d'un apassionat admirador que se sent implicat en la cultura de Mallorca i els seus sabors, a partir del ple convenciment que cultura, cuina i país són inseparables.A la recerca d'aquesta cuina, ha recorregut viles, pobles i possessions a fi de donar protagonisme als autèntics agents de la cuina: dones i pagesos, pescadors i treballadors i, també, un bon aplec de mallorquins i mallorquines famosos amb els quals ha compartit conversa, fogons, taula o barca.A través d'aquest llibre, doncs, veurem com aquesta cuina forma part important del patrimoni antropològic i de la identitat nacional, i, en un temps de mundialització, ha de ser una de les penyores de la salvaguarda identitària de l'illa, de la seva qualitat de vida i, també, de la seva oferta cultural. Una oferta plena de gust i de sabor: la cuina mallorquina va dels plats més senzills i més sans als més gustosos i refinats, amb un panorama complet que inclou verdures i llegums, arròs i pasta, peix i carn i una pastisseria i altres productes exquisits. Una cuina amb una gran capacitat d'adaptació, tant al gust modern com a les diverses cuines d'autor.
La nit de la literatura Literanit és un festival multidisciplinari centrat en la literatura i tots els seus vessants. Promogut des del… Continue reading Literanit 2023